Skaegi

Skaegi är beläget längst i norr på Mineas fastlands västkust. Folket som bor där kallas också Skaegi (pl. skaegier).

Kulturen värderar heder allra högst. Att bryta mot ett löfte är otänkbart, även mot en fiende. Hedern kan också ta sig uttryck i att det anses ohederligt att slåss mot en underlägsen fiende. Det skaegiska samhället tillåter handel och innehav av trälar.

Dräktskick
Skaegi är dräktmässigt inspirerat av nordisk vikingatid. På överkroppen innebär det underskjorta, lång tunika eller kaftan. På underkroppen pösbyxor eller raka byxor. Benlindor är vanligt. Ett alternativ är också hängselklänning. Kläderna är inte könsbundna och du väljer själv om och hur du vill klä dig. Ju mer färg och besmyckningar, desto rikare är rollen.

Namnskick
Det skaegiska namnskicket är fornnordiskt/vikingatida. Namnen byggs vanligen upp av ett förnamn, ett eventuellt binamn som beskriver rollen, samt son/dotter av mor/fader, till exempel Mode Adalmärke, son av Åslög Stora eller Embla, dotter av Rodmund Röde.

Spelbara koncept

Skaegisk väring

Klicka på bilden för större text

Den skaegiska väringen är en krigare vars traditioner går långt tillbaka. Väringen anpassar sig enkelt efter omständigheterna i strid och anpassar sig efter vilket motstånd som kommer. Den rörliga och förödande sköldmuren är den syn som både den som hyrt väringen och som väringens fiender oftast ser framför sig på slagfältet. Deras hängivenhet till att upprätthålla ingångna avtal har gjort dem till en högt värderad allierad på slagfältet.

Förväntat spel
Passar dig som vill gestalta skaegikulturen som soldat i fält. Heder och familj är Skaegis ledord.